Загальна кількість переглядів сторінки

понеділок, 26 березня 2012 р.

Сигналізація у квартиру: як вибрати?



Багато замислюються про способи захисту власної квартири лише після того, як стають жертвами крадіжки, тому краще заздалегідь піклуватися про свою безпеку і про своє майно.
Охоронна сигналізація в квартиру - хороший спосіб захиститися від злочинців. Мета нашої статті - дати уявлення про вибір сигналізації та алгоритмі її установки.
Звичайно, монтажем повинен займатися професіонал, але ви хоча б зможете розуміти, що він робить.

Сигналізація в квартиру: робимо вибір



Квартирна сигналізація буває двох видів.
  • автономна сигналізація (в момент небезпеки запускається сигнал тривоги, господареві приходить сповіщення)
  • пультова (сигнал надходить безпосередньо в охоронну організацію).
На думку експертів, кращим найкраща сигналізація в квартиру - комплекс пультової охорони, який здатний повністю контролювати всю квартиру.
Серед інших охоронних сигналізацій, популярна і GSM-сигналізація автономного типу. Основні плюси цієї охоронної системи - якість, надійність і доступність. В її основі знаходиться GSM-модуль, який при запуску датчиків не тільки активізує сигнал тривоги, а й оповіщає господаря квартири про злом за допомогою sms-повідомлень або дзвінка на мобільний телефон.
Квартирна сигналізація обох видів може захистити майно і швидко відреагувати, якщо:
  • вам зламають двері;
  • виб'ють шибки;
  • в квартиру проникнуть сторонні (до речі, систему можна налаштувати так, що вона не буде реагувати на домашніх тварин).
Бути може, вам виявляться корисні такі додаткові функції, як чутливість до задимлення і витоку газу. Датчики охорони найчастіше добре сумісні між собою, так що до сигналізації в будь-який момент можна додати нові функції: вібраційний датчик або терморегулятор.
Так на якому ж вигляді сигналізації зупинити свій вибір? На автономної або на пультової моделі?
Автономна сигналізація контролює квартиру самостійно. Пультова система охорони - це «живий квартирний страж». Всі сигнали приймаються безпосередньо в охоронній організації і при перших же тривожних сигналах вам відразу ж подзвонять і скажуть, що на місце мчить група швидкого реагування.
Вибір за вами, але якщо ви не готові брати на себе відповідальність і приймати заходи в разі будь-яких неприємностей, то логічним варіантом виглядає пультова сигналізація.
Останнім часом найчастіше встановлюють типовий комплект: він найбільш доступний за ціною. Ми коротко розповімо вам, як його монтують.

Установка сигналізації в квартиру: підбираємо необхідну техніку

 

Установка сигналізації в квартиру може бути типовий, стандартної, або вибіркової, коли ви самі підбираєте модулі та функції, які вам необхідні.
Якщо ви вирішили піти по другому шляху, майстри фірми “Захист” оглянуть квартиру, запишуть ваші побажання, підберуть необхідні пристрої, встановлять сигналізацію для дому.
Типові ж комплектації охоронних систем включають в себе бездротове обладнання охоронної сигналізації певного виробника охоронного обладнання. Установка сигналізації в квартиру займає 1 день. За винятком тих випадків, коли під охороною квартира розташовується на першому або останньому поверхах, мінімальний комплект обладнання включає наступні прилади:
  • Контрольна панель - за зовнішніми параметрами це металевий бокс габаритами, приблизно, 280 * 280 * 80 мм. Фіксується він на стіні у важкодоступному місці. До панелі під'єднується живлення 220В.
  • Виносний пульт або клавіатура, завдання якого полягає в тому, щоб ставити об'єкт на охорону або знімати з неї. Даний прилад обладнаний цифровим набірним полем. Він ставиться якомога ближче до основної двері, що виводить на сходову площадку. Клавіатура з допомогою дротів підключається до контрольної панелі.
  • Каналоутворювального обладнання (професійна назва - GSM модуль). Являє собою металевий ящик з габаритами приблизно 220 * 180 * 40 мм. Найчастіше монтується поблизу контрольної панелі. При наявності телефонної лінії її підводять в даний модуль.
  • Наступною важливою складовою є п'єзоелектрична сирена, що спрацьовує в разі небезпеки.
  • На вхідних дверей монтується бездротовий датчик або геркон, що реагує на відкриття-закриття дверей.
  • У передпокої або коридорі монтується об'ємний інфрачервоний датчик, який не має проводів. Даний датчик спрямований на вхідні двері і служить додатковим засобом охорони вхідних дверей.
  • Якщо ж квартира розташована на першому або останньому поверсі, то слід додатково в кожну кімнату з вікнами (кухня, спальні і т.д.) встановити об'ємний інфрачервоний датчик.

 

 Додаткові датчики


Для того щоб забезпечити комплексний захист власної квартири, рекомендується встановлювати сервісні датчики.

  • Датчики реагування на витік води;
  • Пожежні димові сповіщувачі;
  • Тривожна кнопка для виклику бригади швидкого реагування;
  • Датчики, що реагують на витік побутового газу.

Витрачаючи кошти на охорону житла, ви економите, оскільки захищаєте себе від більш серйозних втрат!

Немає коментарів:

Дописати коментар